Крими

Разпитват свидетели по дело за опит за убийство при кражба на цигари за 7,35 лв.

В Добрички Окръжен съд е започнал разпит на свидетели, в започнало съдебно следствие по дело за кражба на две кутии с цигари, придружени с опит за убийство, предадоха от пресслужбата на съдебната институция.

Подсъдим е 19-годишният Стивън С. от село Росица,  срещу когото е повдигнато обвинение за това, че  през нощта на 12 август 2017г.  е отнел от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като употребил за това сила. Грабежът бил придружен с опит за убийство – твърдение на прокуратурата.

Според обвинителния акт младежът влязъл в дома на потърпевшия и му нанесъл множество силни удари по главата и тялото. След побоя пострадалият останал да лежи на пода в дома си, а подсъдимият  взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била наполовина празна и тъй като не успял да открие пари си тръгнал. В хода на разследването било установено, че общата стойност на отнетите чрез употреба на сила вещи възлиза на 7.35 лева.

Възрастният мъж бил намерен на сутринта от негов родственик, който го открил на пода окървавен и неконтактен. В много тежко състояние пострадалият бил приет за лечение в добричката болница. Според изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза, вследствие на побоя животът на възрастния мъж е бил в реална опасност и той е оцелял само благодарение на оказаната му навременна високоспециализирана медицинска помощ. През септември пострадалият бил изписан от болница и настанен в хоспис, където постепенно започнал да се възстановява. По време на досъдебното производство обаче мъжът е починал, като причина за смъртта му била заболяване – внезапна сърдечна смърт.

Двама наследници на пострадалия са конституирани като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Съдът допусна за съвместно разглеждане с наказателното дело предявените от тях граждански искове в размер на 2400 лв. и 3799.26 лв., представляващи обезщетение за причинени от деянието на подсъдимия имуществени вреди, заедно с лихвите и сторени по делото разноски.

Гледането на делото е от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, тъй като подсъдимият е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 9 ноември, от 10.00 часа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *