Водещи новини Общество

Пострадалата при катастрофа Нелиса вече е в съзнание, Емо още е на командно дишане

В съзнание е и вече говори 17-годишната ученичка от Добрич Нелиса Михайлова, която в неделя пострада при катастрофа по булевард „Русия”. Утре й предстои ортопедична операция – на крака и таза, които са счупени.
Както Про Нюз Добрич съобщи, вчера на момичето бе извършена операция на лицето от лицево-челюстен хирург, който дойде от София, специално за нея. По думите на майка й Байзер Неджатинова, след тази операция няма да се налага намеса на пластичен хирург.
18-годишният й приятел Емо Ангелов, който управляваше автомобила, все още е на командно дишане, сподели днес неговата майка Анна Вълчева. След като вчера той претърпя неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък, се очакваше днес той да бъде събуден. Медиците обаче са преценили, че операцията, която е претърпял, е много тежка и са решили да остане още няколко дни на командно дишане, като го будят постепенно, обясни майката.

Добри новини след операциите на пострадалите при катастрофа Емо и Нелиса

След това ортопед ще го прегледа и ще се прецени кога ще бъде извършена операцията на левия му крак, който е натрошен.
Двамата младежи, които пострадаха при катастрофа в Добрич неделя вечерта.
Както Про Нюз Добрич, за първата операция на Емо са платени 5500 лева за имплант и 2180 лева за лепило. за залепянето на външната обвивка на костния мозък За импланти за операцията на Нелиса утре са платени 6020 лева, съобщи майка й.
Припомняме, че още първия ден от ФСГ „В. Левски“ са предоставени събраните 10 000 лева, на следващия ден – още 5 000 лева. На благотворителен турнир по билярд в град София с кауза „Заедно за Емо!“ са събрани и вече преведени 2 445 лева. По сметката има преведени суми, но семейството не е проверявало събраната сума.
Все още не е ясно каква е набраната сума и от кампанията, която организираха съучениците на Нелиса и СУ „П. Р. Славейков“. Там продължават да се инициират събития за набиране на средства за лечението на младежите. В понеделник ще се състои благотворителен концерт в училището.
Майката на Емо сподели, че събраните средства ще се използват за операциите и на двамата младежи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *