Водещи новини - дясно Общество

Родители на деца с увреждания от Добрич заявиха отново „Системата ни убива“

Родители на деца с увреждания от Добрич се събраха пред областна администрация, за да заявят отново „Системата ни убива“.

Тук сме, за да покажем, че не сме се отказали, че продължаваме да искаме реформи и закони, заяви организаторът на протеста Стела Илиева.  „Протестираме срещу системата, която ни убива. Моето лично недоволство е насочено срещу това, че управляващите непрекъснато шикалкавят, за да ни разубедят нас, майките, да искаме реални реформи“ – каза Стела Илиева. Според нея, въпреки поредицата от срещи, обсъждания и други форуми, все още няма работещи закони в областта на социалните услуги.

Родителите заявиха, че искат прилагане на Конвенцията на ООН за хората с увреждания и „най-после да станем нормална европейска държава”. „Отпускането на повече пари не е решение, защото при неправилното им разпределение, те няма да помогнат”, счета Стела Илиева.

През лятото в продължение на два месеца родители на деца с увреждания и граждани участваха в палатков лагер пред Общината в Добрич.

Майките в Добрич изразиха подкрепата си към протеста, който се проведе по същото време в София и други градове в страната.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *