Добрич Спорт

Малки и големи ще се включат в Световния ден на ходенето в Добрич

Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан в Добрич на 11 октомври от 10.00 ч. в СК „Простор“. Инициативата е на Община Добрич съвместно с общинското предприятие „Спортни имоти“.

Стартът на проявата ще бъде даден пред СЗ „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортната проява ще изминат маршрут по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.

Световният ден на ходенето е една от най-масовите  спортни прояви на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/ . Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. Българска асоциация „Спорт за всички“ организира за 26-ти пореден път Световен ден на ходенето – Национална спортна проява за цялата страна.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите- раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане, хилки за тенис са осигурени от Община град Добрич, а тениските от Българска асоциация „Спорт за всички“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *