Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пострадалите при катастрофата в Добрич ученици се нуждаят от кръв

18-годишният Емо Ангелов и приятелката му Нелиса Михайлова, на 17 г., които тежко пострадаха при катастрофа в неделя вечерта в Добрич, се нуждаят от кръвопреливане, съобщиха от ФСГ „Васил Левски“, където учи младежът. За всеки от двамата са нужни по две банки кръв. Оттам обясниха, че няма значение каква е кръвната група, може да се дари в Кръвните центрове в Добрич и във Варна с бележка.

С опасност за живота е ученикът, който катастрофира снощи в Добрич

Двамата младежи са в тежко състояние в реанимацията на МБАЛ „Света Анна“ във Варна. За утре е насрочена операция за поставяне на импланти на Емо Ангелов, който е с фрактура на 5 и 6 шиен прешлен. Днес от ФСГ обявиха, че само за ден е събрана сумата от 10 000 лева, след като стана ясно, че за скъпоструващите импланти са нужни 6 000 лева.

Благодарим! – написаха близките на пострадалия Емо Ангелов

Нелиса е със счупен крак. При нея ще се наложи намеса на лицево-челюстен хирург. Съучениците й обявиха кампания за набиране на средства за пластичната операция, която ще се наложи да бъде извършена. Тепърва сумата ще се изяснява. В града са разпространени дарителски кутии за набиране на средства за младежите.

Събират пари за пластична операция на пострадало в катастрофа в Добрич момиче

Средства за Нелиса могат да се даряват чрез ръководството на СУ „П. Р. Славейков“, където тя учи: Директор: 058/604422 и зам.-директор 0895556701”. Обявена е и банковата й сметка, по която могат да се правят дарения. Нелиса Михайлова Експресбанк - Добрич IBAN: BG67TTBB94001528109147
c