Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Мотористи, пазете се!", призова приятел на загиналия край Оброчище Марио

Много мотористи, както от Варна, така и от цяла Североизточна България, се събраха пред катедралния храм  „Свето Успение Богородично“  в морската столица, за да изпратят в последния му път 22-годишния Марио, който загина при тежък инцидент на завоите край село Оброчище.

22-годишен е загиналият моторист край Оброчище

Според информацията от Областната дирекция на МВР, движение с несъобразена скорост е било причината 22-годишният мотоциклетист да изгуби контрол над мотора, след което той е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в мантинела край село Оброчище. Младежът е загинал на място.

Висока скорост е причина за трагедията със загиналия моторист край Оброчище

Приятел от Русе на загиналия Марио написа разтърсващ пост, в който призова мотористите да се пазят, защото моторите ги събират, но често и ги разделят. Ето какво написа той: „По принцип се очаква да зная какво да напиша, при положение, че съм писател. Ами не, не зная. Никога няма и да зная. За пръв път през живота си карах зад онази кола. Той казваше, че съм най-умният му приятел. Сигурно е поредната шега, но за Бога, той наистина е най-лудият ми приятел ! За 22 години видя и изживя толкова, колкото ние няма да можем и за сто! Кара бърза кола, не му стигна. Качи се на бърз мотор. И това не му стигна. По дяволите, той ми се обади преди няколко седмици за да ми се похвали, че е пилотирал и самолет! Мамка му! Явно му хареса... Явно му хареса да лети в облаците. Явно му хареса да гледа отгоре. И затова и отиде там. Един вечен полет, братле, с триста, точно такъв, какъвто го обичаш ! Трябваше да върнеш малко газта, братле, знам, че не обичаш, ама трябваше да я върнеш само малко шибаната газ в тоя шибан завой, братле, само малко...за да има и следващ! Сега съм в М-ка, точно такава, каквато ти искаше. Дойдох от Русе за да те изпратя, братле. Карах бързо, ама много бързо. Обаче бях спокоен. Бях спокоен, защото вече си имам Ангел пазител. Някой беше казал “ Не карай по-бързо, отколкото твоят Ангел пазител може да лети “. Е, повярвайте ми, моят Ангел пазител е бърз, ама много бърз ! Пази ме, братле! Пази ме, пък после ще се видим! Аз съм...няма значение кой съм или какъв съм или какво чувствам. Аз съм Марио. Аз съм един от приятелите ти в пушека. Хайде, давай една надолу и всичката газ, братле! Мотористи, пазете се ! Защото моторите, които ви събират са, жалко, често моторите, които ви разделят!”  
c