Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Флейтистката от Добрич Росица Бояджиева е преизбрана за зам.-председател на СБМТД

Флейтистката от Добрич Росица Бояджиева бе преизбрана за зам.-председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Тя е солист-флейтист в Духов оркестър - Добрич. На проведения XXII конгрес на СБМТД,  като председател за втори мандат бе преизбран Станислав Почекански. „През първия мандат дейността на Съюза бе определена като стабилизиране, а занапред ще бъде развитие“ – убеден е Станислав Почекански. Беше избран и нов Председателски съвет. В него е д-р Росица Бояджиева–Вълева, която и досега беше заместник-председател. Тя ще отговаря за ресор „Духови оркестри“. Другите членове на съвета са:
  • Любчо Василев, поемащ ресор „Музикален и танцов фолклор“. Той е хореограф във фолклорен ансамбъл „Мизия“ - Търговище.
  • Проф. д-р Ростислав Йовчев, на когото е отреден ресор „Висше образование и наука“ - той е пианист и професор по пиано в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.
  • Цветелина Панайотова ще отговаря за ресор „Средно и професионално образование“ - тя е преподавател-корепетитор в Национално училище за танцово изкуство - София.
  • Момчил Миланов, който е солист в Държавна опера – Русе, е най-младият заместник-председател. Той се заема с ресор „Музикално-сценично изкуство“.
Новото ръководство на СБМТД има тригодишен мандат.
c