Водещи новини Общество

Цвета Караянчева в Албена: Проблемите на българските общини са основен ангажимент на парламента

Проблемите на общините са и ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към участниците в 13-ата годишна среща на местните власти, която се провежда в курорта Албена. Пред членовете на Националното сдружение на общините тя потвърди желанието на Народното събрание да чуе гласа на общините, техните проблеми и виждането им за начина, по който трябва да променят заедно развитието на България.
Поодчерта, че между 44-ото Народно събрание и НСОРБ има активен диалог и успешно партньорство, базирано на подписаното точно преди една година Споразумение за сътрудничество. 

“Аз мисля, че ние заедно успешно изпълняваме една от основните му цели – ефективно взаимодействие между законодателната и местната власт за приемане на качествено законодателство в полза на българските граждани. Изпълнявайки Споразумението, ние работим за още по-активно включване на дневния ред на общините в законодателния процес, заявих още пред участниците и гостите на форума. В процеса на усъвършенстване на партньорството с местното самоуправление виждам основния потенциал за изграждане на доверие и за успешно икономическо развитие на страната ни”, каза Цвета Караянчева.
Тя заяви, че е убедена, че ще продължи взаимната подкрепа, за да се даде ясен сигнал на гражданите, че заедно ще бъдат постигнати основните цели – да се гарантира тяхната сигурност, просперитет и благополучие. Тя призова да се продължат усилията за създаването на условия за балансирано и устойчиво развитие, за подобряване на инфраструктурата, за развитие на селското стопанство, за опазването на околната среда, за привличане на нови инвестиции. Подчерта, че всичко това трябва да бъде насочено към жителите на всяка една община.


“Народното събрание и местните власти трябва заедно да влагат усилия за развитието на българските общини, за създаване на повече възможности и условия за реализация на младите хора в България”, добави още председателят на парламента.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *