Водещи новини - дясно Добрич Общество

110 социално слаби от Добрич от утре ще получават топъл обяд

От 1 октомври от 10,30 часа до 13,30 часа  всеки работен ден започва предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проекта „Грижа за по-добър живот”, съобщават от общинската администрация.

Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се предоставя в определените за целта пунктове – разливна към Клуба на пенсионера на ул.”Отец Паисий”, №82 и  Храм”Света Троица”.

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа,основно ястие и хляб, всеки работен ден в периода на реализиране на дейностите по проекта.

Право на безплатен обяд имат лица и семейства, които получават месечни социални помощи, или нямат доходи и близки, които да се грижат за тях. Трапезарията е и за самотни хора и семейства, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тях и имуществото си. Право да получават храна от обществената трапезария имат и скитащи и бездомни деца и лица, както и такива, настанени в Център за временно настаняване.

Проектът е на обща стойност 130 510,60 лв. и подпомага 110 представители на целевите групи. Те ще получават топъл обяд до април 2019 г.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *