Водещи новини Образование Туризъм

Ученичка от Добрич е най-добрият млад сладкар в България

Ученички от Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов” в Добрич спечелиха първите места в категорията „Най-добър млад сладкар” в конкурса „Най-добър готвач на годината на БХРА”.

В категорията първо място зае Неше Неждет, а второто бе за Николета Енчева. И двете са възпитанички на Милена Ненчева.

Кулинарната надпревара, организирана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, се проведе след 10 годишно прекъсване. Тя се състоя на 26 и 27 септември в „Гранд хотел Варна“ в рамките на форум „Туризъм и кулинария”, а темата й бе „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил“.

Конкурсът събра 38 готвачи от цялата страна, които бяха поздравени от кмета Иван Портних.  Готвачите бяха оценявани от 22-членно жури с председатели шеф Тони Иванов и шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – шеф Ради Стамболов.

Първо място в категорията „Най-добър готвач” спечели Николай Лапунов, главен готвач в ресторант „Ноте де Вино“ в Пловдив. В категорията „Най-добър сладкар“ победи Йордан Петров, който работи в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. За най-добър млад готвач бе обявен Красимир Баналиев от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна, а за най-добър млад сладкар – Неше Неждет от Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов” в Добрич.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *