Образование

В Европейския ден на езиците ученици от Добрич учиха езика шона

Европейски ден на езиците и Световен ден на туризма отбелязаха в гимназия ,,Райко Цончев‘‘ в Добрич, съобщиха от учебното заведение.

Гости на събитието бяха Зорница Рашева, директор на туристическа агенция Е-турс и Шелийн Гуенге от Зимбабве. Госпожа Рашева разказа за предпочитаните от добричлии дестинации и сподели интересни примери от работата си като организатор на туристически пътувания. Шелийн, която е студентка в магистърската програма по туризъм на Висше училище по мениджмънт, представи под формата на игра екзотични забележителности от родната си страна. Всички участници, гости и домакини, разговаряха на английски език и с помощта на Шелийн научиха няколко думи от нейния роден език – шона. Най-внимателните получиха и награди, подготвени от нея.

Специализираните предмети от профилите „туризъм“ и „предприемачество“ се изучават на английски език, а от тази учебна година в иновативната гимназия е открит и нов профил с интензивно изучаване на испански език. Висше училище по мениджмънт създава мултикултурна подкрепяща среда, която е благоприятен фактор за развитие на комуникативните умения на учениците.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *