Водещи новини Здраве

МЦ „Медика-Албена” за втора година с приз „Най-добър медикъл СПА комплекс”

Медицинският център „Медика-Албена” за втора поредна година бе удостоен с приз „Най-добър медикъл СПА комплекс”, съобщиха от ваканционното селище.

Отличието получи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Ивайло Христов по време на Петия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Д- р Христов бе избран и за член на Контролния съвет на БСБСПА.

Форумът се проведе на 26 и 27 септември с партньорството на Министерство на туризма, общините Гоце Делчев и Гърмен. Темата на събитието тази година бе „България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/спа, таласо, спа и уелнес туризъм”.

За разлика от познатите вече на всички SPA  центрове, престоят в МЦ „Медика – Албена”  е придружен от медицинско наблюдение. Програмите са разработени според специализацията на заведението. Независимо дали става въпрос за лечебни пакети или програми за отслабване, релаксация, красота за тялото и лицето, целия процес е съпроводен от висококвалифицирани специалисти и дори козметичните услуги са разработени с лекарско участие. Към всеки се прилага индивидуален подход. За удобството и комфорта на клиентите е изградена и топла връзка между „Фламинго Гранд Хотел & SPA“ 5* и медицинския център.

От април  официално работи и новата Специализирана болница за рехабилитация „Медика – Албена”. Тя разполага с леглова база, която предлага на пациентите си уют и удобство. Капацитетът на заведението е 16 стаи, оборудвани с по 2 легла, телевизор, хладилник, климатик и самостоятелен санитарен възел. На разположение на пациентите й са екип от водещи и опитни специалисти в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, рехабилитатори, кинезитерапевти, интернисти и хирурзи.

“СБР Медика – Албена” е лечебно заведение, специализирано в лечение, профилактика и рехабилитация на заболявания на опорно – двигателния апарат, периферна и централна нервна система, кожни заболявания, обменни заболявания, състояния на преумора и стрес.

Лечебните процедури се извършват чрез прилагането на най – съвременен медицински и холистичен подход. Природните дадености – екологичната среда, специфичния морски климат, чистия въздух богат на соли, озон и йод, морските алги, луга и кал, минералната вода правят от „Албена“ идеалното място за разтоварваща и полезна почивка с възстановяващи и подобряващи здравето процедури през всичките четири сезона.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *