Образование

„Детско полицейско управление“ откриват в СУ “Св. Кл. Охридски” в Добрич

За втора година в град Добрич се реализира инициативата на МВР „Детско полицейско управление“. В рамките на националната програма, на регионално ниво ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между 1-во РУ на МВР и СУ „Свети Климент Охридски“, информираха от Община Добрич.

„Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.

На 1 октомври от 12.30 часа в СУ „Свети Климент Охридски“, заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева ще открие „Детско полицейско управление“. 23 деца от III – клас на Училището по изкуствата ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота на децата, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата. Занятията ще се ръководят от класния ръководител и инспектори от Детска педагогическа стая. Целта е чрез  теоретични и практически занимания децата да получат знания  и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Проектът запознава учениците с правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *