Без категория

Чакат премиера Бойко Борисов на Годишната среща на местните власти в Албена

От 1 до 3 октомври в курорта Албена ще се проведе XIII-та Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/.

В рамките на форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини – възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура; актуални аспекти в работата на общинските съвети и секретарите на общини; опазването на обществения ред в общините превенция и защита при бедствия; интегрирането на образователната и социалната система в общините; състояние на администрацията и възможностите за модерно управление на човешките ресурси в общините и др.

По време на пленарната сесия на 2 октомври е предвидена пленарна сесия “Силни общини – силна държава” с участието на министър-председателя Бойко Борисов, на вицепремиера Томислав Дончев, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов. Ще бъдат обсъдени и приоритетни въпроси и проблеми в реализацията на електронното управление.

По време на XIII-та Годишна среща на местните власти ще бъде направена демонстрация на действия за превенция и защита при бедствия със съдействието на Столична община. Ще бъде организиран и общински тенис-турнир.

Традиционно в рамките на срещата в Албена ще се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2018 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. Тази година ЕКСПО-то ще посрещне над 40 фирми и 8 общини на своите изложбени площи. Своето участие в ежегодния форум на местните власти са заявили близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XIII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат членове на правителството, народни представители, експерти.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *