Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална Шабла

Приказни хвърчила полетяха в небето над Шабла (снимки)

Многобройни приказни хвърчила се рееха в небето над Шабла по време на осмото издание на Фестивала на хвърчилата.

Разноцветни пеперуди, риби, октоподи, тигри и мечета, дори и снежен човек, както и много други любими на деца и възрастни герои полетяха в септемврийското небе. Те бяха запечатани от обектива на Галя Камберова, с чието позволение публикуваме част от тях.

Превърналият се вече в традиция фестивал бе посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа, за да се превърне в хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство. Той бе организиран от община Шабла и Зелен образователен център.

Бяха организирани демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Имаше и арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали, както и щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.

Посетителите можеха да се наслаждават на хвърчилата, да закупят по нещо от био-пазара, където местни производители предлагаха екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед), или пък да участват в пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово.

Сцената бе отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват, а гост звездата бе Белослава.

Снимки: Галя Камберова

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *