Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

С "Шесто чувство" започва фестът на хвърчилата в Шабла

С Арт пърформанса "Шесто чувство" в Зелен образователен център, ще бъде предшествано същинското откриване на осмото издание на Фестивала на хвърчилата - Шабла 2018.
На 21 септември от 18.00 ч., авторът на "Шесто чувство" Светлин Трендафилов ще се представи в Зелен образователен център в творческо соаре - музика, поезия и изложба, в цветно съзвучие с полета на хвърчилата.
Светлин Красимиров Трендафилов - ,,Писателят на сънища” е 26 годишен художник, поет, музикант, дизайнер на архитектурна среда и танцьор от Каварна, България. Автор на пет самостоятелни изложби-живопис и участник в колективни представяния в България и чужбина.Автор на книгите: ,,Мълчаливи крясъци” (2010г.) ; ,,В търсене на светлина” (2012 г.) ,,Между вчера и днес” (2017 г.) ; ,,Ти ли си Тя?” (2018 г.)На 24 май 2018г. негови произведения влизат в Библиотеката на Конгреса на САЩ във Вашингтон.
В програмата на осмото издание на Фестивала на хвърчилата са включени още:
  •  Демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила
  •  Арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.
  • Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).
  • Пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово
  • Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват
Програмата на тазгодишното издание на фестивала продължава да се обогатява от участници, които ще бъдат наши гидове отвъд границите на обичайното и очакваното.

Фестивал на хвърчилата за осми път в Шабла

  • 22 септември (събота)
От 10.00 ч. - в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла, ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата. От 15.00 ч. - музикално фест настроение с Белослава Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство.

Хвърчило

Буреносни облаците плачат над главите ни във есенен арпеж. Хора непознати крачат изгубени в безименен копнеж.

А душата- кладенец бездънен- следа от кал и стрък сено. Мечтата блян е полусънен- птици сгушени в едно.

Ще измислим своя климат, ще отпуснем раменете мило. Това което всички имат- тъга и вчерашно венчило.

Няма между нас стена щом се е навън здрачило. Да прегърнем с теб света! Да полетим като хвърчило!

автор: Светлин Трендафилов

c