Водещи новини Култура

Около 450 участници ще има първият добруджански събор в Испания

Около 450 участници – индивидуални изпълнители и фолклорни формации, се очаква да се изявят на сцената на първия добруджански събор в Испания „Мило ми е мамо, драго ми е татко”, който ще се проведе на 29 септември от 11 до 18 ч. в парк „Park Ambiental de Serra Llarga“ в гр. Лерида, Автономна област Каталуния. Това съобщават от вестника на българите в Испания “Нова дума”.

Организатор на събитието, което събира таланти, изявяващи се в добруджанската фолклорна област на песенното и танцовото изкуство, е асоциация „Балкански ритми – Темпо“. Съборът няма конкурсен характер, а за добро настроение на гостите на живо ще се погрижи оркестър „Извор” от  Добрич с ръководител Петър Гочев.

Специални гости ще са кметовете на Добрич, Силистра и Девня, които ще имат официални срещи с колегите си от градовете Лерида и Фрага.

Ден преди събора – на 28 септември, участниците ще имат дефиле по време на местната ферия San Miguel в център Лерида. Българското събитие съвпада с празника на града и затова е включено в културната програма на честванията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *