Култура

Набират предложения за награди “Добрич” по повод Деня на будителите

До 20 септември се приемат предложения във връзка с предстоящото връчване на Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката по повод 1 ноември – Ден на народните будители, съобщиха от Община Добрич.

Отличията се връчват всяка година и имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката. Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община Добрич.

Наградите ще се присъждат за постижения през периода от 1 септември 2017 г. – 1 септември 2018 г.

Гражданите могат да направят и предложение за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите.

Предложенията за носители на наградите или член на комисията се подават лично в Община град Добрич – Център за услуги и информация, или на e-mail: dobrich@dobrich.bg.

Годишните награди в областта на културата и науката „Добрич” /наградите/ имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.града за млад творец или учен /до 35 години/. Същите нямат конкурсен характер. Присъждат се приживе. Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община град Добрич. Те включват диплом и парична сума в размер на 1500 лв. за колективната награда, 1000 лв. – за индивидуалната награда, и 1000 лв. – награда за млад творец или учен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *