Водещи новини - дясно Добрич

Ремонтират опасната шахта в Добрич, в която пропадна не една кола

Ремонтират злополучната шахта в края на градския парк /близо до Дома за стари хора/, където през последната година и половина пропадна не една кола, видя репортер на Про Нюз Добрич.

През април за опасната шахта алармира в социалната мрежа Жулиета Радева. Тя написа: „В началото на градският парк от страна на Газзи баба има шахта за отводняване, но с липсващи решетки. При опит да паркираме пропадна едната гума на колата в нея. Добре,че имаше млади хора, които ни помогнаха да излезем от дупката. Вътре бяхме с малко дете. Разбрах,че този проблем е от минала година и никой не прави нищо, за да го отстрани”, написа потърпевшата гражданка.

Десислава Първанова сподели, че тя е имала подобен проблем миналата година, по време на фестивала „Добрич мези”. „Румънеца и Енчев, както и половината им екип, ми вадиха колата”, сподели тя. В резултат на пропадането, гумата й била разпрана, а джантата – изкривена. Тогава и други граждани споделиха, че са пропадали с колите си там и са подавали жалби.  Жена, чиято кола също пропаднала там на 24 юли 2017 г., а в нея били и двете й деца, пък подала иск срещу Общината и я осъдила да заплати щетите по колата.

Повече от година коли пропадат в необезопасена шахта в парка на Добрич

Тогава в отговор на запитване от Про Нюз Добрич от Община Добрич отговориха, че „Посочената зона е само  пешеходна. Допустимо е влизането на  автомобили само с пропуск, но фактите сочат, че това изискване не се спазва коректно. За последните 5 години поне 10 пъти са сменяни решетките. Капаците, които са монтирани, постоянно се чупят, което оставя впечатлението, че не се ремонтират. Поискахме оферти за други решетки, издържащи на натоварването, за да не се налага постоянно подмяна”, отговориха тогава от пресцентъра на Общината.

Стана ясно, че ремонтът вече е започнал. Той се осъществява от общинското дружество „Комуналефект”.

Неговият управител Борислав Борисов обясни, че на мястото се работи и в рамките на седмицата там ще бъдат монтирани нови модули, които издържат на голямо натоварване.

Целият модул е с тегло около 800 кг. Не е железен, а от полимерен бетон.

Наложило се е каналът да бъде разширен, за да може да бъде положен. Очакванията са, че по този начин ще се намери дългосрочно решение на проблема със злополучната шахта.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *