Водещи новини - дясно Здраве

Пет двойки от Добрич търсят финансова подкрепа за ин витро процедури

Пет двойки с репродуктивни проблеми от Добрич са кандидатствали за финансово подпомагане от Общината, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева.

Те са подали заявления в определения от местната администрация срок, който изтече на 17 август.

Всички кандидатствали имат медицински индикации, отговарящи на заложени в Правилник за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община град Добрич

Двойките имат едномесечен срок, в който да прецизират документите си.

Съгласно правилника за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми одобрените кандидатстващи двойки имат право на финансова помощ от 3000 лева за лечение. Бъдещите родители трябва да са пълнолетни, да са завършили средно образование и да нямат задължения към бюджета на общината. Двойките трябва да са с постоянен или настоящ адрес в Добрич, да са пълнолетни, да имат завършено средно образование, да са семейни двойки или двойки, живеещи на семейни начала, както и да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираните репродуктивни технологии. Документите ще се разглеждат от комисия, в която ще има и специалист по акушерство и гинекология.

Средствата ще се осигуряват от общинския бюджет. Предвижда се до края на тази година да бъдат подпомогнати пет двойки, като средствата ще бъдат осигурени след актуализацията на бюджета.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *