Водещи новини Добрич Образование

Избраха директори за детските градини „Бодра смяна” и „Звездица“ в Добрич

Комисията за избор на директор на две от детските градини в Добрич обяви окончателните резултати.

Директорите на двете детски градини – Мария Христова и Дора Дончева, се пенсионираха и досега те се оглавяваха от временно изпълняващи длъжността – Кристина Фотева за ДГ №8 „Бодра смяна“ и Силвия Иванова – ДГ №23 „Звездица“.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, за двете учебни заведения бяха допуснати по трима кандидати. След проведения тест и интервю, с най-много точки сред кандидатите за директор на детска градина № 8 „Бодра смяна“ се класира Кристина Фотева (153 т.), втора е Силвия Иванова (147 т.), а с трети резултат е Оксана Иванова (111 т.).

Фотева е временно изпълняваща длъжността „директор” на детската градина.

Първоначалното решение на комисията бе тя да не бъде допусната до конкурса с мотива, че в картата й за предварителен медицински преглед не е удостоверена липсата на заболяванията  по чл. 2, т. 9 от Наредба № 4 за определяне заболяванията и отклоненията, които застрашават живота и здравето на децата и учениците. На следващо заседание на комисията е разгледано възражение от Фотева. Кметът на Общината, в качеството си на работодател, е  приел представения от Фотева документ, удостоверяващ липса на заболяване и я допуска до участие в конкурса за директор на Детска градина № 8 „Бодра смяна“.

Така тя вече ще бъде назначена за постоянно като директор на детската градина.

За другата детска градина, за която се провежда конкурс за директор, № 23 „Звездица“, на първо място е класирана Дора  Минчева (164 т.), на второ място е Силвия Иванова (156 т.) и трета – Оксана Иванова (109 т.).

Интервютата бяха проведени на 4 септември. В 3-дневен срок от приключването на конкурса цялата събрана в хода на конкурсната процедура документация, се представя на Кмета на Община град Добрич.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *