Храна и напитки

Тайната на пиле „Напалитос” разкрива Мексиканският ресторант в Албена

Най-ново попълнение в екзотичното меню на мексиканския ресторант „Текс Мекс” във ваканционно селище Албена е Пиле „Напалитос“ – загърнати пилешки гърди в ленти от кактус със сирене „Чедър“ и лют шоколадов сос.

Екипът на ресторанта „повдига завесата” и споделя тайната на неговото приготовление.

Необходими продукти:

– пилешки гърди

– ленти от кактус „Напалитос“ / можете да ги откриете под формата на консерва в големите хранителни вериги/

– сирене „Чедър“

– лютив шоколадов сос / можете да го откриете в големите хранителни вериги/

– сусам

– мексиканска подправка „Фахита“ /комбинация от чесън на гранули, парченца лук, риган, плодчета бахар, лют пипер, канела, синап, индийско орехче и морска сол /

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се мариноват с мексиканската подправка „Фахита“, след което се задушават в масло на тиган с лентите от кактус. Месото се загръща в кактусовите ленти, като между тях се поставя сиренето „Чедър“. Запича се на грил за 8 мин. с допълнително поставено отгоре сирене „Чедър“. Поднася се с горещ и лютив шоколадов сос, поръсено със със сусам.

Ако обичате пикантни и добре подправени ястия определено мексиканската кухня ще ви хареса. Трябва да опитате и десертите на ресторант “Текс Мекс”.

Работното му време е от 10:00 до  23:00 часа.

За резервации търсене управителя Николинка Николова. Телефонът за връзка е 0885 853 262.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *