Водещи новини - дясно Каварна Общество

Стотици килограми риба и много музика на Миден и рибен фест в Каварна

От днес до неделя в Каварна ще се проведе традиционният Миден и рибен фест. Той стартира в 17 часа днес с кулинарни изкушения от Каварна и побратимения унгарски град Чопак. Зам.-кметът на града-домакин Митко Недев ще приготви рибена чорба по традиционна каварненска рецепта. С езерна риба от Балатон ще почерпи присъстващите на феста кметът на унгарския град.

За трета поредна година преди официалното начало на феста каварненски деца ще рисуват мидички, рапани, камъчета. След това правим изложба, обясни кметът Нина Ставрева.

Тя благодари на каварненските рибари, които се очаква да осигурят стотици килограми риба, основно сафрид, за да се случи фестивалът. “Надявам се, че на тентите ще има голямо разнообразие от риба – ципура, лаврак, традиционната цаца, миди, както и разнообразие от ястия от риби и миди, както и други аквакултури”, добави кметът.

Тя увери, че традиционно ще бъде приготвена и рибена чорба, която ще се раздава безплатно. Тя също ще е по стара каварненска рецепта, приготвена от екипа на общинския хотел “Каварна”.

Фестът ще има и сериозна музикална програма с участието на български музиканти – Йордан Марков и Тоника Домини ще излязат на сцената тази вечер, в събота ще пее Борис Солтарийски, а дует Ритон ще закрие празника в неделя.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *