Добрич

Доброволци започнаха облагородяване в четири квартала на Добрич

Дейностите по етап 3 от проекта „_Място” стартираха. След поредица от събрания, изграждане на визия и много усилия за постигане на консенсус започна физическото облагородяване на четирите места като част от проекта „_Място” – Доброволчество с въздействие на Бг Бъди Активен, финансиран от Кока Кола, съобщиха от ДоброЖънци, които са изпълнители на местно ниво.

Благодарение на ДоброЖънци, социалният ефект върху местните е още по-голям и всички съграждани поемат с ентусиазъм задачата да направим града ни по-приятен и чист.

Кварталите, където с участието на местната общност ще бъдат обновени пространства, са „Иглика”, „Дружба”, „Добротица” и „Балик”.

В четири квартала в Добрич обновяват градската среда по проект „Мястото”

„Виктория Индъстрис”  – фирма, производител на оранжерии, ще направи така, че игрището на квартал Иглика да се завърне от миналото и да приеме функцията на събирателно място за деца и младежи.

За осъществяването на дейностите по местата инициативата има подкрепата на Община Добрич, общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти”  и  „Комуналстрой”.

В основата на проекта стои обединяването и ангажирането на общностите и институциите, като целта му е  не е само физическото облагородяване.

Всеки, който желае да се включи в дейностите по проекта може да се свърже с нас на имейла на ДоброЖънци [email protected] или на тел:0898981418 (Илияна Христова) .

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *