Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Вечеря в облаците във френския ресторант в Албена

Не е необходимо да ходите до Париж, за да подарите романтичен момент на любимия човек. Достатъчно е да посетите френски ресторант „Синьо небе“ във ваканционно селище "Албена". Нямаме си Айфелова кула, но можeте да седнете на лятната ни тераса, точно под звездите. Уникалната панорамна гледка към морето от 17-ия етаж на хотел „Добруджа“, специалитетите от френската провансалска кухня, изисканата атмосфера и перфектното обслужване ще направят преживяването неповторимо, уверяват от курорта. Главният готвач Евелина Колева приготвя патешко бутче „КОНФИ“ по своя рецепта. То е едно от най-предпочитаните ястия от иначе богатото меню. Може да опитате да го направите у дома:  Продукти: Патешки бутчета, грилован ананас, перли от манго пуширани в портокалов сос с „Контро“, мед, сос от горски боровинки и къпини, фин царевичен грис, прясно мляко, смокини, филиран бадем. Начин на приготвяне и поднасяне: Патешките бутчета се овкусяват с морска сол, розмарин, мащерка, черен пипер на зърна и дафинов лист. Така престояват 48 часа, след което се потапят в разтопена на 120 градуса гъша мас. Пекат се 2 часа на 120 градуса в запечатана с фолио тава. Щом станат готови се поставят върху предварително грилования, намазват се с мед, поръсват се с филирани бадеми  и се запичат повторно на 180 градуса за 5 минути. Поднасят се с полента, която се приготвя с равни количества вода, прясно мляко, една щипка сол, фин царевичен грис и сушени плодове /в случая смокини/. Поливат се със соса от горски боровинки и къпини. Аранжират се с ядливи цветя и свежи плодове по избор. Да Ви е сладко!
c