Водещи новини Образование

Директорката на детска градина №8 в Добрич отпадна от конкурса за поста

Настоящият директор на детска градина №8 „Бодра смяна“ в Добрич Кристина Фотева не е допусната до конкурса за избор на директор на учебното заведение. Мотивът на комисията с председател зам.-кмета д-р Емилия Баева е, че в картата на Фотева за предварителен медицински преглед не е удостоверена липсата на заболяванията  по чл. 2, т. 9 от Наредба № 4 за определяне заболяванията и отклоненията, които застрашават живота и здравето на децата и учениците.

Това става ясно от публикуваното на сайта на Община Добрич решение на комисията.

Така директорското място в ДГ „Бодра смяна“ ще си оспорват  Оксана Петкова Иванова и Силвия Манолова Иванова.

За другата детска градина, за която се провежда конкурс за директор, № 23 „Звездица“, кандидатите са Дора Иванова Минчева, Оксана Петкова Иванова и Силвия Манолова Иванова.

Допуснатите кандидати ще се явят на втори етап от конкурса – писмен изпит – тест. А, следващият етап е интервю.

Директорите на двете детски градини – Мария Христова и Дора Дончева, се пенсионираха и сега те се оглавяват от временно изпълняващи длъжността – Кристина Фотева за ДГ №8 „Бодра смяна“ и Силвия Иванова – ДГ №23 „Звездица“.

Изискванията към кандидатите са да имат висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”. Трябва да притежават специалност от професионално направление “педагогика” с присъдена професионална квалификация “педагог” и/или “детски учител”, “детски и начален учител”; специалност от друго професионално направление с присъдена квалификация “учител” и допълнителна професионална квалификация “детски учител”. Друго изискване е да имат поне 5 години учителски трудов стаж.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *