Водещи новини - дясно Общество

Глобяват собственика на кон, препускал сам по натоварен булевард в Добрич

Собственикът на един от конете, които преди седмица препускаха сами по един от най-натоварените булеварди в Добрич, ще бъде санкциониран, съобщиха за Про Нюз Добрич от Община Добрич.

Припомняме, че на 8 август двата коня, видимо изплашени, препускаха по булевард „Добруджа”. В района на бензиностанция „ЕКО” едното животно се блъсна в лек автомобил. За щастие, няма пострадали при инцидента.

По-късно единият кон бе заловен в района на жп гарата, а другият избяга в неизвестна посока.

Два коня препускаха по натоварен булевард в Добрич, единият се блъсна в кола

От Община Добрич съобщиха, че на 8 август, около 15.00 часа в МВР-Добрич е постъпил сигнал, че в разделителната ивица на бул. „Добричка епопея” е завързан кафяв кон. Установено е, че конят е собственост на Недялко Ангелов  и се отглежда в дома му на територията на Община град Добрич. По време на проверката е станало ясно, че конят се е движил сам, без да е придружаван от човек.

На собственика на коня е съставен и връчен акт за установяване на административно нарушение. Актът е съставен въз основа на Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на Общинската собственост и околната среда и Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич.

След изтичане на законовия срок предстои издаване на наказателно постановление от наказващия орган, с което на нарушителя ще бъде наложено съответното административно наказание, информираха още от Община Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *