Култура Регионални - начална Шабла

Дни на морето се провеждат в Шабла

Традиционните Дни на морето се провеждат в Шабла.

Инициативите започнаха още в края на юли с Представяне на книгата на Улрих Бееман „Ноемврийска ярост“ и шоуто на Джиджи Биджи.

Програмата продължава днес с откриване на изложба на местни творци от  18.00 часа. За шеста поредна година Зеленият  образователен център дава поприще на местни творци в приложното и изобразителното изкуства, които ще могат да покажат своите произведения пред широка аудитория.

На 3 август в къмпинг „Космос” ще се проведе състезание „Бързи, смели, сръчни“.

В събота, на 4 август, в градския парк ще бъде избрана „Мис Шабла”.

Арт фестивалът в с. Тюленово е другата инициатива в рамките на Дните на морето в Шабла. Той ще се проведе от 16 до 19  август.

На 27 август празнично ще бъде посрещнат изгревът  на луната в с. Тюленово.

Трансграничен маратон  ,,Виа понтика“ ще се проведе на 3 септемврри на територията на Шабла и Румъния.

Като най-нежен полъх на лятото ще протекат планираните „Литературно-музикални вечери“, които община Шабла и Зелен образователен център организират в рамките на традиционните за Шабла „Дни на морето“. Предстоят Ви вълнуващи срещи с едни от най-вдъхновените майстори на перото и мелодията.

На 6 август (понеделник) от 18,00 ч. ще се състои среща с автограф с автора на романите “Откраднато”, “Обречено”, „Опазено“ Искра Урумова и майстора на самодивски плетива Нивелина Няголова. Музикален поздрав от певческа група за фолклор „Крапец“.
Концерт старинна музика от поредицата летен фестивал “Страваганца” с ръководител Петя Плугчиева ще радва почитателите на 10 август (петък) от 18,00 ч. На 13 август (понеделник) от 18,00 ч. стихове на Жак Превер ще чете Емил Басат. Музикален съпровод Теофания Христова и Георги Колев.
Поетична вечер с Елица Виденова и представяне на най-новия й поетичен сборник “Хляб за утре” ще се проведе на 20 август (понеделник) от 18,00 ч. Музикалният съпровод ще е на Теофания Христова и Георги Колев.э

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *