Добрич Култура

Фестивал възражда Пеещото езеро в градския парк в Добрич

В Добрич се състоя първият концерт от най-новия фестивал в града „Пеещо езеро”. Той се организира от НЧ „Добрич-2017″.

Целта му е да се възроди животът на пеещото езеро, така, както е било през 70-те години на миналия век, когато там е имало различни представления, а песни и танци са огласяли целия парк през лятото, сподели председателят на читалището Николай Нейчев. 

Желанието му е веднъж седмично на това място в парка да се събират деца и младежи, които да се представят в различни стилове на музиката – поп, рок, естрада, рап и т.н.

Засега фестивалът ще се реализира с три концерта. Той се осъществява по Програмата на Община Добрич за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност.

В четвъртък вечерта на сцената в градския парк се състоя първият концерт. Той бе открит с изпълнения на 15-годишния Мартин Кръстев от Балчик, ученик в СУ „Св. Кл. Охридски”, носител на национална младежка награда за проявено благородство за 2018 г.

В концерта участваха още Доротея Петкова и Росен Петров.

Хедлайнери на вечерта бяха момчетата от най-новата група в Добрич “CREEP”.

Изненада за публика и участници бе и изпълнението на група „Attaxic“.

По проекта предстоят още два концерта, съобщи Николай Нейчев.

Да подкрепят младите таланти на Добрич бяха дошли председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, зам.-областният управител Красимир Николов, Кина Драгнева – член на ПК по наука и образование в ОбС, много родители и приятели на участниците.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *