Балчик Спорт

Валентин Андреев се класира за финала на Световното първенство в Тампере

Европейският вицешампион на чук за юноши под 18 години Валентин Андреев, на 11 юли успя да се класира за финала на световното първенство в по-горната възрастова група в Тампере, Финландия, съобщи сайта Атлетика БГ.

Балчишкото явление в националната атлетика записа 72.44 при третия си опит в квалификацията с 6-килограмовия уред, като преди това постигна успешни опити от 71.28 и 70.14, които също биха били достатъчни да го изпратят на финала.

Андреев завърши втори в „Б“ квалификациона група, класирайки се след Михайло Хаврилюк (Украйна) – 73.71.

В „А“ група четирима покриха квалификационната норма от 74.00 метра – Джейк Норис (Великобритания) – 76.95, Рагнар Карлсон (Швеция) 75.18, Хюго Тавиерние (Франция) – 74.45 и световният рекордьор и европейски шампион при юношите под 18 години – Микхайло Коклан (Украйна) – 74.15.

По този начин Валентин Андреев завърши с шесто постижение в общото класиране на квалификациите. Финалът е на 13 юли (петък) от 17:50.

Само четири дни преди квалификацията на чук в Тампере, възпитаника на треньора Андреев-старши, спечели сребро на европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Гьор, Унгария с резултат 81.41 с 5-килограмовия уред.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *