Каварна Общество

Приключи строителството до плажа в Каварна

Строителните работи по пешеходната зона на морската част на Каварна са приключили в края на миналата седмица.

Инвестицията е 220 хиляди лева. Обектът е част от капиталовата програма на Общината. Тези средства са осигурени от държавата и с тях е изградена дъждовна канализация, която е на публична общинска собственост и обслужва обществени ползи, коментира на пресконференция неотдавна кметът. На нея тя подчерта, че дейностите, които продължаваха доскоро, са аварийно-ремонтни. Допълнително забавяне обаче било допуснато от фирмата-изпълнител, за което тогава Нина Ставрева предупреди, че ще бъдат приложени всички предвидени в договора неустойки.

След седмица – на 18 юли, в закрито заседание Административният съд в Добрич ще гледа делото по жалбата на областния управител против решението на Общинския съвет в Каварна от 16 май. С него общинските съветници удължиха периода за строителни дейности до 15 юни. Със своя заповед областният управител върна решението с указание за неговата отмяна, но това не бе направено.

Мотивът на областния управител бе, че, според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, забранителният срок започва от 15 май като общинският съвет може да го промени, но това трябва да стане не по-късно от 1 март през текущата година и решението да се обяви на интернет страницата на общината. Отмененото решение е взето през май.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *