Образование

Ученик от ФСГ – Добрич участва в обучение на Комисията за финансов надзор

В образователна програма на фондация “Атанас Буров” участва единайсетокласникът от Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски” в Добрич Илиян Петров, съобщиха от учебното заведение.

В периода от 2 до 6 юли той бе поканен да се включи в ХVI-ото издание на образователната програма за ученици и учители, организирана от КФН, фондация „Атанас Буров” и Министерството на образованието и науката. Двайсет ученици от цялата страна, сред които и Илиян, както и петима преподаватели успешно са завършили образователната програма „Небанковият финансов сектор в България” и получили удостоверения на официална церемония в сградата на Комисията за финансов надзор (КФН). Образователните програми, които комисията инициира, са част от дейностите, които институцията провежда с цел защита на потребителите на небанкови финансови услуги.
Едноседмичната програма за ученици „Небанковият финансов сектор в България” е единствената по рода си в страната и се организира от създаването на КФН, като осигурява отлични преки впечатления от работата на небанковия финансов сектор. Обучението е организирано съвместно с бизнеса и академичната общност и осъществява тясна връзка между държавните институции, неправителствените организации и академичната общност в името на повишаване на финансовото образование на младите хора.

Всеки ден участниците са слушали лекции за един от небанковите пазари – капиталовия, застрахователния и пенсионноосигурителния, които се изнасяли от експерти на КФН и от опитни специалисти от бизнеса. След обяд са имали възможност да видят как се случват нещата на място. Посетили са пенсионноосигурително и застрахователно дружество, финансова група, Българска фондова борса, Централен депозитар и висше финансово училище.
“Всички ние бяхме силно впечатлени от направените посещения, където ни посрещаха изпълнителните директори на дружествата и представиха сложната материя през личния си професионален опит. Експерти от комисията и от бизнеса ни обясняваха спецификата на застрахователния, пенсионноосигурителния и капиталовия сектор“, споделя Илиян.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *