Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

В Тюленово ще се състезават в подводен риболов за Купа "Шабла" 2018

На 7 юли, за 6-а поредна година, край село Тюленово ще се проведе турнир по подводен риболов за Купа "Шабла", съобщават организаторите от СНЦ "Морски клуб Портус Кариа"- Шабла. Спортната надпревара се провежда като кръг от серията състезания за купа "България" на БФПС, с основни спонсори и домакини на събитието - хотел-ресторант "Делфина"- с. Тюленово, Община Шабла и "Фратерра" ЕООД. За всички състезатели, лодкари, организатори и официални лица са осигурени тениски-подарък, допълват информацията организаторите. Наградните купи-трофеи за победителите са осигурени от "Дайв Тек" ЕООД - официален вносител на марките за водолазно и харпунджийско оборудване Omer, Sporasub, Aqua Lung и др. Право за участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2017 г., а спортната надпревара се провежда съгласно правилата и наредбите на БФПС и КМАС. Риболовните гмуркания ще са с продължителност 5 часа, но при лоши метеорологични условия, главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието. Организаторите канят всички желаещи да посетят събитието, като са помислили и за децата, осигурявайки им детска площадка със забавления.

Турнир по подводен риболов за Купа "Шабла" 2018 - програма

  • 9:00 ч. - Регистрация на състезателите и задължителен медицински преглед
  • 10:00-10:20 ч. - Официално откриване от организаторите и официалните лица; Главния съдия обявява състезателната зона, посочва основните правила и се обявяват номерата и дестинациите на лодките
  • 10:20-10:50 ч. - Състезателите се обличат и се разпределят по лодките
  • 11:00 ч. - Старт на състезанието
  • 16:00 ч. - Край на състезанието, лодките тръгват обратно към лодкостоянката на с.Тюленово
  • 17:00 ч. - Мерене на предадения улов
  • 18:20 ч. - Обяваване на резултатите и награждаване на победителите
  • 18:30 ч. - Закриване на събитието!
*Обявената програма е условна и може да претърпи промяна в движение, поради метеорологични и други организационни фактори.

Снимки: СНЦ "Морски клуб Портус Кария"

c