Крими

Шофьор от Добрич ще плати 340 паунда глоба за каране без колан в Англия

Окръжен съд – Добрич призна финансова санкция, наложена в Англия на мъж от Добрич за това, че през май 2017г. е шофирал без предпазен колан. Нарушението било извършено в района на град Грейс, област Есекс, където мъжът управлявал лек автомобил с добричка регистрация без да спази задължителното изискване за поставяне на предпазни колани в моторните превозни средства, съобщиха от пресцентъра на съда.

За извършеното деяние 32-годишният М.И. е бил глобен от компетентните органи в Обединено кралство – Англия и Уелс.    Със съдебно решение, постановено на 1 ноември 2017г., на българския гражданин е била наложена санкция в общ размер 340 британски лири. Сумата включва глоба от 220 лири, 90 лири за направените разходи по съдебното и административно производство, както и определените със същото решение 30 лири към обществен фонд или организация за подпомагане на жертвите.

Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено удостоверение, обосновано с Рамково решение на Съвета, относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 760.98 лв., равностойни на 340 британски лири по курса на БНБ към датата на постановяване на решението за санкцията.

В съдебната зала санкционираният български гражданин заяви, че знае за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *