Балчик Култура Регионални - начална

Трето издание на детския фестивал „Пясъчни творения“ ще се проведе в Балчик

Трети детски фестивал “Пясъчни Творения” ще се проведе на 14 юли на плаж „Двореца“ в Балчик, съобщиха от държавния културен институт.

Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, който тази година стана носител на Будителска младежка награда за благородство и доблест във връзка с тази негова идея. Награда му бе връчена от  Симеон Сакскобургготски.

Целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и  да работят сред природата.

Организатор на форума, затвърдил се като едно от най-интересните събития в Община Балчик, е Държавен културен институт “Културен център “Двореца”. Проектът се реализира и с подкрепата на Община Балчик.

Във фестивала могат да участват деца от 3 до 18 години – индивидуално или в група.

„Пясъчни творения“ въвежда и нова категория – семейна. В нея деца и родители ще имат възможността да се забавляват заедно. Целта е да се провери екипната работа между деца и родители и да ги сближи.

Друга новост в празника на децата е, че от тази година той е с международен статус, след като във второто издание на фестивала се включиха деца от  5 държави – България, Украйна, Русия, Литва, Швеция и Дания.

Наградният фонд ще бъде осигурен от Община Балчик, ДКИ КЦ “Двореца” и спомоществователи, а фирма Джей Eл Джи ООД отново ще подкрепи участниците с вкусен студен сладолед.

ПРОГРАМА – 14.07.2018 (събота), плаж „Двореца“

Начален час за регистрация: 8:30

Време за работа: 9:00-10:00

Връчване на наградите: 11:00

Заявки за участие се подават до 10 юли 2018 на телефон 0892 474 998 или е-mail: balchikfestival@mail.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *