Добрич Туризъм

Нова платформа рекламира Добрич като туристическа дестинация

Община Добрич е включена в  Интегрирана мултимедийна платформа за активна култура и туризъм „Impact-tour”, съобщиха от общинската администрация.

Платформата има за цел да популяризира трансграничния регион Румъния-България като туристическиа дестинация чрез иновативни ИТ решения, насочени към преодоляване на сезонния характер на туризма в цялата трансгранична зона и за по-устойчиво и рационално използване на културните, природните и историческите ресурси.

Проектът обхваща областите от Програмата INTERREG V-A Румъния – България, а именно Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца (Румъния) и Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич (България).

В рамките на проекта е разработена интерактивна онлайн GIS платформа в услуга на туристическите обекти и услуги от региона. Тя визуализира обектите чрез видеа и снимки, позволява маршрутизиране на туристически пътувания и извършаване на резервации за настаняване в близост до обектите. Платформата има своя мобилна версия за Андроид и iPhone.

Галерията със снимки и видео ще се използват при рекламирането на туризма в област Добрич и Община Добрич, информират от местната администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *