Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Жени-лесовъдки подпомагат лечението на Митко от Оброчище

200 лева дариха членовете на Сдружение „Клуб Фортуна“ за лечението на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище, нуждаещ се от средства за операция със стволови клетки, за да проходи отново след тежък инцидент, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Решението е взето от клубните членове по време на годишната им сбирка, която се проведе в ДЛС-Балчик. Дарението е направено по предложение на Светлана Бънзарова, редактор в списание „Гора“, съобщи инж. Калинка Тодорова, която е домакин на тазгодишната среща.

Разказах на колегите, че стопанството ни се включи в благотворителен базар, за да помогнем на Димитър да проходи отново и всички те решиха, че трябва да се даде шанс на младия мъж, защото животът е пред него, каза инж. Тодорова. Тя допълни, че жените от „Клуб Фортуна“ и друг път са помагали на хора в нужда.

Сдружение „Клуб Фортуна“  е  неправителствена организация на жените – ръководителки в системата на Държавната агенция по горите. То е създадено през 2002 г. с идеята за популяризиране на лесовъдската професия, както и за професионална взаимопомощ и обучение. В него членуват  жени с лесовъдско образование – директорки на държавните лесничейства, държавните ловни стопанства, лесозащитните и семеконтролни станции и дирекциите на природните паркове.

c