Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Близо 6 хиляди румънци очаква Двореца в Балчик за Великден

 Близо 6 хиляди румънскии посетители очакват в Двореца в Балчик по време на Великденските празници. Това коментира директорът на комплекса Жени Михайлова, базирайки се на данните на туроператорите и резервациите в курортите до Белия град Албена и Златни пясъци, съобщи Радио Варна.
С този туристопоток се очаква да бъде компенсиран спадът от началото на годината, който е с около 20%. В ДКИ „КЦ „Двореца” очакват добра година и добър сезон, както през 2017 година. Тогава архитектурно-парковият комплекс е бил посетен от 261 хиляди туристи от 50 страни. Преобладават гостите от Румъния.
„Искрено се надявам тази година да достигнем ръстът на туристи от миналата година, която бе много добра за културен център „Двореца”. За съжаление, първите три месеца на настоящата година има спад от над 20 на сто. Според предварителни записвания и анализи от туроператори, се очаква добър сезон. Двореца предлага и богата културна програма. Освен това, от началото на април всеки може да види холограмния образ на кралица Мария и да чуе гласа й. Атракцията струва 2 лева и е във вила „Тихото гнездо”.
Цената за Ботаническа градина и Двореца в Балчик е общо 14 лева за възрастни, съответно от двете каси 8 и 6 лева. Има поскъпване в таксуването за деца, общо 5 лева (3 лева и 2 лева). Навсякъде кипят приготовления за празника и надежда за топло и слънчево време, информира още Радио Варна.
c