Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

МРРБ отказа да финансира завършването на блок "Добрич"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отказало финансиране за завършването на общински блок в Добрич. Двадесет семейства, чиито имот са били отчуждени преди повече от 30 години, все още чакат построяването на блока, за да получат апартаментите си, съобщи БНР.
Поисканото финансиране в края на миналата година към Министерството на регионалното развитие и благоустройството от община Добрич е било отказано, тъй като средствата не са предвидени в бюджета. Предложението на министерството е общината да търси вариант за публично-частно партньорство, при което фирмата изпълнител да бъде заплатена чрез стойността на общинските жилища и имоти, заяви заместник-кметът Елка Димова.
Така че ние ще продължим да търсим правилна форма, под която евентуално да приложим този метод, но стои на дневен ред проблемът и ние продължаваме да работим за неговото решаване
Така проектът с над 30 годишна история на община Добрич се върна в изходната си точка, а семействата ще продължат да чакат.
c