Home Прогноза за времето

Прогноза за времето

Температурата, измерена тази сутрин в 6:00 ч. в Добрич беше 0°. През деня ще се повиши до +3°, но заради продължаващият умерен вятър от северозапад, усещането ще бъде за по-ниски стойности. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември (1008 hPa) – през следващите дни, слабо ще се повиши. Сутрешни мъгли ще има и през следващите няколко дни, като днес видимостта по пътищата от републиканската мрежа в региона е сериозно намалена – до 100 м.

Слънцето изгря в 7:31 ч., а ще залезе в 16:32 ч.

До края на тази седмица се очакват динамични стойности на вятър, температури и атмосферно налягане. Прес следващите три дни, на много места в региона, в ранните сутрешни и предиобедни часове, ще превалява, а на места дъжда ще преминава в сняг. От петък, температурите ще започнат плавно да се повишават, като максималните ще достигнат (10° – 11°), а минималните ще са в интервала  (-1° – 4°).

В края на седмицата, вятъра ще се преориентира от юг, носейки по-топли въздушни маси.

По северното крайбрежие дневните температурните стойности ще бъдат малко по-ниски от тези във вътрешността на района, а нощните ще са с 1,2 градуса по-високи от там.

Не бива да се забравя грижата за доброто хидратиране на организма през студените и сухи дни на зимата. Сезона за региона е  характерен със студеният и относително постоянен вятър, който освен, че създава усещане за по-голям студ, изсушава откритите части на тялото – лице и ръце. През преходните дни към предстоящите отрицателни температури, организма е изложен на термичен стрес, който следва да се балансира разумно. Специалистите препоръчват приема на малки количества, но често, на негазирани течности. Движението помага, за справяне със сезонната адаптация и появата на апатия и сънливост, типични за преходните периоди.

Приема на топли течности, излизането на въздух и балансираното хранене със зърнени култури – боб, леща, грах, ориз и производните им, ще набави нужните съставки за организма, в дните, когато слънцето отсъства.

Храната, под формата на плодове и зеленчуци, които са консервирани от лятото и есента, ще доставят за клетките необходимите количества вода и витамини, нужни за правилния обмен в организма.