Home ДТ “Йордан Йовков” – текуща програма

ДТ “Йордан Йовков” – текуща програма

  • 11 и 21 февруари – от 19:00 ч. / Камерна зала – пиесата “Дамски шивач” – комедия от Жорж Фейдо / режисьор: Костадин Бандутов

Участват:
Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Стефан Сърчаджиев, Филип Янев, Мария Гинкова, Мария Генова, Татяна Христова и Велизара Петкова

  • 4 и 10 декември – от 19:00 ч. / Камерна зала – “Дамски шивач – комедия от Жорж Фейдо / режисьор: Костадин Бандутов

Един лекар, на неопределена възраст, с добра репутация и още по – добра клиентела, със само шестмесечен съпружески стаж и млада, красива жена, решава да направи крачка встрани от приличния семеен живот, да излети за кратко от семейното гнездо, за да опита сладостите на извънбрачната любов!?
Ще му се отдаде ли тази възможност, ще може ли да изконсумира брачната изневяра или ще изпадне в една доста неприятна, пълна с изненади и неприятности ситуация, в която може да загуби не само евентуалната любовница, но и младата си жена, и репутацията си, и клиентелата си. Ще му се наложи да смени в крачка и професията си, да демонстрира неподозирани възможности и качества, да се пребори със съмненията на съпругата си, с властната си тъща, готова на всичко за да защити дъщеря си, да отбие атаките на бъдеща и минала любовници, да разсее подозренията на един рогоносец и да отпрати един натрапник!?
Всичко това с много хумор, неочаквани обрати и много, много смях, в изпълнение на талантливите актьори от Добричкия театър – Владимир Трендафилов, Мария Гинкова, Мария Генова, Велизара Петкова, Татяна Христова, Крисимир Демиров, Стефан Сърчаджиев и Филип Янев.
Режисурата, сценичният вариант и музикалното оформление са дело на Костадин Бандутов, сценографското решение е в изпълнение на Димитър Митев.

Премиера – 18, 20 и 26 февруари – от 19:00 ч. / Камерна зала – комедията “Две обиколки на парка” от Мърей Шизгал.

  • Режисьор: Стефан Спасов
  • Сценография: Димитър Митев
  • Участват: Татяна Христова, Валери Марков, Велизара Петкова, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров

„Две обиколки на парка” е романтична комедия.
„Две обиколки на парка” предлага две гледни точки към любовта.
Разказва две любовни истории, на две двойки, живеещи от двете страни на Градския парк…

Работният ден е към своя край, когато в апартамента на чаровен актьор вдовец се влиза почти с взлом. Красива полицайка настоява да го глоби за нарушаване на обществения ред. Но се случва… едно влюбване – неуместно и непрофесионално, но просто се случва… И привличането помежду им започва да си проправя път през всички противоречия и перипетии, които такава ситуация може да предложи… Любовта, по изключително нелеп и смешен начин, се опитва да се появи.

По същото време, от другата страна на парка, една двойка се опитва да спаси брака си. След шестгодишен семеен живот и едно дете любовта между успял бизнесмен и съпругата му изглежда уморена и изчерпана. Ще може ли съмнителният семеен терапевт и психиатър д-р Олиовски, който е по-луд от пациентите си, да спаси връзката им? Да, ако се съгласят да изпълнят „странните” техники, които той им предлага?…

Над града се свечерява, почти всички прозорци вече светят, а любовта не среща никого по тъмните алеи на Градския парк…